ESCON Enerji, Singapur’a verimlilik hizmeti satacak

Enerji Günlüğü – Enerji verimliliği hizmetleri şirketi ESCON Enerji, Güneydoğu Asya ülkelerinde de faaliyet gösterecek. ESCON Enerji CEO’su Onur Ünlü, MHI’nin verimli soğutma grupları ile ESCON’un sistem tasarımları sayesinde Türkiye’de ve yurt dışında birçok farklı sanayi kolunda soğutma için harcanan enerjiyi asgari seviyelere düşürebildiklerini anlattı.

SİNGAPUR PAZARINA GİRİŞ YAPIYOR

Ekvator kuşağına yakın bir ülke olan Singapur’da havanın sıcak ve rutubetli olduğunu hatırlatan Ünlü, “Bu nedenle iklimlendirme sistemleri ülkenin enerji tüketiminde ve emisyon salımında yüksek paya sahip. Dolayısıyla Singapur enerji verimliliği alanında önemli bir pazar. Biz de MHI partnerliğinde bu pazara giriş yapmak üzere ilk etapta MHI’nın hizmet verdiği üç şirket ile görüşmelere başladık ve saha ziyaretlerimizi tamamladık. Singapur, hizmet verdiğimiz 13’üncü ülke oldu. Hedefimiz bu pazarda MHI ile birlikte büyüyüp derinleşmek” dedi.

ENDONEZYA, MALEZYA VE TAYLAND

Singapur’un ardından diğer Asya-Pasifik ülkeleri için de fizibilite çalışmalarına başladıklarını belirten Ünlü “Önümüzdeki dönemde yine MHI partnerliğinde başta Endonezya, Malezya ve Tayland olmak üzere bölgedeki pazarlarda faaliyet göstermeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Ünlü Asya Pasifik pazarıyla birlikte Orta Doğu ve Avrupa pazarlarına ağırlık vermeye de devam edeceklerini de vurguladı.

Onur Ünlü, bu yıl 20’nci yaşını kutlayan ESCON Enerji’nin, bugüne kadar aralarında Ukrayna, Romanya, İngiltere ve Katar’ın da olduğu 13 ülkede 1.100’ün üzerinde endüstriyel işletmeye hizmet verdiğini kaydetti.

spot_imgspot_img

Son Haberler

Power MBA dördüncü dönemi başladı

Sabancı Üniversitesi ile Enerjisa Üretim işbirliğiyle düzenlenen ve enerji sektörüne vizyoner yönetici yetiştirmeyi hedefleyen Power MBA’in 4. dönemi başladı.

Enda Enerji halka açılıyor

Enda Enerji Holding, 2030’da rüzgâr ve güneş yatırımlarıyla toplam 500 MW’lik kurulu güce ulaşmak için ihtiyaç duyacağı kaynağı toparlamak için halka açılıyor.

Aksa Doğalgaz’dan çocuklara çevre bilinci 

Aksa Doğalgaz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü “Doğamızda Var” diyerek Hatay ve Malatya’daki çalışanları ve çocuklarıyla kutladı. 

Turkcell’den güneşe 240 milyon dolar yatırım

Dünyadaki ilk 8 operatör arasında yer alan Turkcell, hayata geçirdiği uygulamalarla 2050’de net sıfır şirket olmayı hedefliyor. 

Consus’un ilk çeyrek karı 12 milyon lira

Consus Enerji, 2024 yılının ilk 3 aylık döneminde 12 milyon lira net kar elde ettiğini duyurdu.
spot_imgspot_img