Power MBA dördüncü dönemi başladı

Enerji Günlüğü – Türkiye’nin lider özel sektör elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi ile birlikte yürüttüğü profesyonel gelişim programı Power MBA’in dördüncü dönemini başlattı.

Enerji piyasaları, üretim teknolojileri, veri analitiği, strateji, finans ve enerjinin geleceğine dair geniş bir içeriğe sahip olan program, katılımcıların kariyer yolculuklarını desteklemeyi hedefliyor.

Enerji sektörü ekosistemindeki tüm katılımcıların bilgi birikimini artırırken, alanında uzman kişilerden işin geleceğine dair bilgi edinme imkanı sağlayan program aynı zamanda kamu ve özel sektörü de bir araya getiriyor. Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden katılımcılarla geniş bir network ağı oluşturmak da Power MBA’in amaçları arasında.

ÜÇ DÖNEMDE 194 MEZUN

Power MBA programının üçüncü dönemi Şubat ayında tamamlandı. Enerjisa Üretim çalışanlarının yanı sıra Türkiye genelinde ve uluslararası alanda enerji sektöründe yer alan özel firma, kamu ve STK çalışanlarının da katıldığı ve 9 ay süren programda Hırvatistan, Macaristan, Bulgaristan, Suudi Arabistan ve İngiltere’den katılımcılar da yer aldı. Toplam 86 mezun veren üçüncü dönemle birlikte, Power MBA’in toplam mezun sayısı 194 kişiye ulaştı.

94 KATILIMCI İLE BAŞLADI

Power MBA’in dördüncü döneminde ise 94 katılımcı yer alıyor. Program içeriği değişen ihtiyaçlara uygun yeni konu başlıkları eklenerek güncellendi. İşletme ve teknik modülü Enerjisa Üretim Perspektifi olarak güncellenerek Enerjisa Üretim penceresinden sadece teknik konulara değil yetenek yönetiminden stratejik satın almaya kadar birçok konu başlığı dahil edilerek içerik daha da geliştirildi. Power MBA, farklı sektörlerden gelen profesyonellerin bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarına olanak tanıyor. Bu sayede, sektörler arası etkileşimi artırarak küresel bir vizyon oluşturulması hedefleniyor.

YEDİ ÜLKE, 52 KURULUŞ

Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale’nin verdiği bilgiye göre Power MBA’nin son dönemi, 52 farklı kuruluş ve 7 farklı ülkeden katılımcılarla başladı. Önümüzdeki dönemde katılımcı sayısında artış beklediklerini ifade eden Gürkale, “Mezun katılımcılar için oluşturduğumuz Power MBA Alumni programı sayesinde, iş dünyasındaki değişimlere adapte olabilmeleri için mezunlara sürekli destek sunmayı taahhüt ediyoruz” dedi.

YURTİÇİ-YURTDIŞI SAHA GEZİLERİ

Power MBA’in öğrenim, gelişim ve etkileşim fırsatları sunarak güçlü bir topluluk yaratmamıza olanak tanıyor. Enerji sektöründe kariyer hedefleyenlere yön gösteriyoruz. Teknik santral gezileri ile katılımcıların yerinde öğrenmelerini sağlıyoruz. Başarılı katılımcılara yurt dışı santral ziyareti düzenleyerek başarılarını takdir ediyor ve teknik bilgilerini uluslararası perspektiflerle genişletiyoruz” dedi.

PROGRAM İÇERİĞİNE ENERJİSA ÜRETİM VE ÜNİVERSİTE İMZASI

Programın içerikleri, Enerjisa Üretim Yetenek Yönetimi Ekibi ve Sabancı EDU Power MBA Program Koordinatörü Murat Kaya tarafından birlikte tasarlandı. Dört modülden oluşan eğitimler, enerji kaynakları ve teknolojileri, strateji ve yatırımlar, proje yönetimi, finans, mevzuat, çevre, iklim, sürdürülebilirlik, enerjinin geleceği, enerji depolama ve hidrojen teknolojileri, santral işletme ve bakımı, varlık yönetimi, ticaret, veri analitiği ve dijitalleşme gibi konuları içeriyor. Dördüncü modülde ise Enerjisa Üretim perspektifinde uzman çalışanların eğitmenliği ile dijitalleşme, strateji, ticaret, işletme teknikleri ve enerjide yetenek yönetimi konuları işleniyor.

spot_imgspot_img

Son Haberler

Enda Enerji halka açılıyor

Enda Enerji Holding, 2030’da rüzgâr ve güneş yatırımlarıyla toplam 500 MW’lik kurulu güce ulaşmak için ihtiyaç duyacağı kaynağı toparlamak için halka açılıyor.

Aksa Doğalgaz’dan çocuklara çevre bilinci 

Aksa Doğalgaz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü “Doğamızda Var” diyerek Hatay ve Malatya’daki çalışanları ve çocuklarıyla kutladı. 

Turkcell’den güneşe 240 milyon dolar yatırım

Dünyadaki ilk 8 operatör arasında yer alan Turkcell, hayata geçirdiği uygulamalarla 2050’de net sıfır şirket olmayı hedefliyor. 

Consus’un ilk çeyrek karı 12 milyon lira

Consus Enerji, 2024 yılının ilk 3 aylık döneminde 12 milyon lira net kar elde ettiğini duyurdu.

ESCON Enerji, Singapur’a verimlilik hizmeti satacak

Mitsubishi Heavy Industries ile birlikte Asya-Pasifik pazarına girmeye hazırlanan ESCON Enerji ilk adımı Singapur ile atıyor.
spot_imgspot_img