Turkcell’den güneşe 240 milyon dolar yatırım

MW100 – Turkcell, sürdürülebilirlik alanındaki yatırımlarını hızlandırdı. Yenilenebilir enerji yatırımları kapsamında Turkcell’in hedefi, 2025 sonuna kadar 240 milyon dolar yatırımla 300 MW kurulu güce sahip güneş enerjisi santrallerini (GES) devreye almak. 2030’a kadar enerji tüketimini kendi kaynaklarından yüzde 100 yeşil enerjiyle karşılayacak olan Turkcell, 2050’de net sıfır şirket olmayı hedefliyor.

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “2025 yılı sonuna kadar yapacağımız 240 milyon dolarlık yenilenebilir enerji yatırımlarıyla Sanayi Devrimi ile birlikte büyüyen iklim krizini ‘teknoloji devrimi’ ile yenmeye kararlıyız. Yatırımlarımızın ilk fazı olarak 5 farklı ilde 8 farklı proje ile 54 MW’lık güneş enerjisi santrali kurulumlarımızı tamamladık. İkinci fazda yapacağımız 160 MW’lık kurulum ile birlikte toplam 214 MW’lık kapasiteye ulaşmayı hedefliyoruz.  İklim kriziyle mücadelenin anahtarı yine ‘teknoloji’ olacak” dedi.

Dünya Çevre Günü kapsamında konuşan Dr. Ali Taha Koç, 5-14 Haziran tarihleri arasında tekno atıklarını eğitime dönüştürmeleri için herkesi Turkcell İletişim Merkezleri’ne davet etti. Dr. Koç, bu geri dönüşümden elde edilecek gelirin TÜBİSAD’ın deprem bölgesinde kurduğu Teknolojik Eğitim Sınıfı projesine aktarılacağını söyledi.

spot_imgspot_img

Son Haberler

Power MBA dördüncü dönemi başladı

Sabancı Üniversitesi ile Enerjisa Üretim işbirliğiyle düzenlenen ve enerji sektörüne vizyoner yönetici yetiştirmeyi hedefleyen Power MBA’in 4. dönemi başladı.

Enda Enerji halka açılıyor

Enda Enerji Holding, 2030’da rüzgâr ve güneş yatırımlarıyla toplam 500 MW’lik kurulu güce ulaşmak için ihtiyaç duyacağı kaynağı toparlamak için halka açılıyor.

Aksa Doğalgaz’dan çocuklara çevre bilinci 

Aksa Doğalgaz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü “Doğamızda Var” diyerek Hatay ve Malatya’daki çalışanları ve çocuklarıyla kutladı. 

Consus’un ilk çeyrek karı 12 milyon lira

Consus Enerji, 2024 yılının ilk 3 aylık döneminde 12 milyon lira net kar elde ettiğini duyurdu.

ESCON Enerji, Singapur’a verimlilik hizmeti satacak

Mitsubishi Heavy Industries ile birlikte Asya-Pasifik pazarına girmeye hazırlanan ESCON Enerji ilk adımı Singapur ile atıyor.
spot_imgspot_img