Özbekistan dağıtım şebekesi Aksa Elektrik’e emanet

MW100 – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Özbekistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Jamshid Kuchkarov’un katılımıyla düzenlenen Türkiye-Özbekistan İş Forumu’nda Ankara’da gerçekleştirildi. Forum sırasında iki ülke arasında çeşitli işbirlikleri konusunda mutabakata varıldı. Bunlardan biri de Özbekistan’daki elektrik dağıtım şebekelerinin Türk şirketi Aksa Elektrik ile ve Özbekistan Bölgesel Enerji Şebekesi Yönetimi işbirliğiyle gerçekleştirilmesine dair iyi niyet anlaşması oldu.

Aksa Elektrik Grubu ile Özbekistan Bölgesel Enerji Şebekesi Yönetimi arasındaki “Özbekistan’daki elektrik dağıtım şebekelerinin kamu-özel ortaklığına dayalı modernizasyonu projesi” ile ilgili iyi niyet anlaşmasını Aksa’yı temsilen Aksa Elektrik Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Alper Erbaş ve Özbekistan Bölgesel Enerji Şebekesi Yönetimi adına kurumun Başkan Yardımcısı Askarov Asrorjon Akramovich imzaladı.

TÜRKİYE’NİN 9 ŞEHRİNE ELEKTRİK ULAŞTIRIYOR

Alper Erbaş, Aksa Grup Şirketleri olarak Özbekistan’ı yakından tanıdıklarını belirterek “2022 yılının ilk çeyreğinden bu yana Aksa Grup Şirketleri arasında yer alan Aksa Enerji, Özbekistan’ın en büyük Türk enerji yatırımcısı” dedi. Aksa Elektrik Grubu olarak iki elektrik dağıtım şirketiyle Türkiye’de dokuz şehirde, yaklaşık 4 milyon kişiye elektrik dağıtım hizmeti verdiklerini anlatan Alper Erbaş “İleri teknolojiyi kullanarak şebeke operasyonlarımızı optimize ederken, 1 milyar dolarlık yatırımla elektrik dağıtım hattımızı hem ekvatorun çevresini üç kez dolaşacak uzunluğa taşıdık hem de güçlendirdik” diye konuştu.

AKSA ELEKTRİK UZMANLIĞINI ÜLKE DIŞINA TAŞIMAK

Alper Erbaş, Aksa Elektrik Grubu’nun 2030 Global Stratejisi kapsamında yatırımlarını sürdürülebilir yüksek büyüme, globalleşme ve kurumsallaşma eksenlerinde önceliklendireceğini kaydetti. Erbaş şöyle konuştu:

“Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun zorlu coğrafyalarında başarıyla sürdürdüğümüz elektrik dağıtım operasyonlarımızdaki uzmanlığımızı, ülke sınırlarımızın ötesine taşıyarak, portföy ve gelir çeşitliliği yaratmayı ve aynı zamanda ülkemizi global arenada temsil etmeyi önemsiyoruz. Özbekistan, dünyanın doğu-batı ticaret koridorunda jeostratejik bir pozisyona sahip. Ekonomik büyüme potansiyelinin farkında ve bu doğrultuda enerji üretim yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Elektrik üretim ve tüketim noktaları arasındaki stratejik köprü konumunda olan elektrik dağıtım sektörü ise Özbekistan’ın bu yatırımlarının sağlıklı işleyebilmesi için hayati öneme sahip. Aksa Elektrik Grubu olarak, sektördeki derin deneyimimizi kardeş Özbekistan ile paylaşacak olmaktan onur duyarız.”

spot_imgspot_img

Son Haberler

Power MBA dördüncü dönemi başladı

Sabancı Üniversitesi ile Enerjisa Üretim işbirliğiyle düzenlenen ve enerji sektörüne vizyoner yönetici yetiştirmeyi hedefleyen Power MBA’in 4. dönemi başladı.

Enda Enerji halka açılıyor

Enda Enerji Holding, 2030’da rüzgâr ve güneş yatırımlarıyla toplam 500 MW’lik kurulu güce ulaşmak için ihtiyaç duyacağı kaynağı toparlamak için halka açılıyor.

Aksa Doğalgaz’dan çocuklara çevre bilinci 

Aksa Doğalgaz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü “Doğamızda Var” diyerek Hatay ve Malatya’daki çalışanları ve çocuklarıyla kutladı. 

Turkcell’den güneşe 240 milyon dolar yatırım

Dünyadaki ilk 8 operatör arasında yer alan Turkcell, hayata geçirdiği uygulamalarla 2050’de net sıfır şirket olmayı hedefliyor. 

Consus’un ilk çeyrek karı 12 milyon lira

Consus Enerji, 2024 yılının ilk 3 aylık döneminde 12 milyon lira net kar elde ettiğini duyurdu.
spot_imgspot_img